Test din virksomhed, hvor bæredygtige er i

Mikael Koldby Bæredygtighed og CSR

Miljøduks eller miljøskurk? Midt imellem tænker du, nu kan du med RTRs hjælp få sandhenden om, hvor bæredygtig din virksomhed i virkeligheden er.

Nordeuropas største forskningscenter for bæredygtighed og CSR ligger på Copenhagen Business School og hedder cbsCSR. Centerchef er professor Esben Rahbek Pedersen og han forklarer, at testen er baseret på den kendte, i hvert fald for CBS-studerende, Business Canvas Model. Det er der en bagtanke med.

Mange de de eksisterende forskningsmodeller og analyser af, hvor grønne virksomheder er, plastres så at sige på. Det signalerer, at sustianability ikke er den del af den etablerede business-model, men et add-on og så får det aldrig det ledelsesfokus bæredygtighed skal have,” siger han.

RTRs test er et online spørgsskema, som kan tages på 10 minutter med coachende spørgsmål til at få indsigt i hvor grøn en agenda, din virksomhed har, og forslag til forbedringsmuligheder, forklarer projektleder Per Østergaard Jacobsen.

Testen kan tages af alle virksomheder og peger på udviklingsmuligheder til gavn for samfund, medarbejdere, virksomhed med chance for at forbedre konkurrenceevne,” siger han.

Testen er en Euroman eller Alt For Damerne test med et touch af videnskabelig tyngde og derfor ukompliceret at gå til. Der er ingen garanti for at tjene-spare penge, men der er garanti for inspiration til indsatsområder lige fra print på begge sider af papiret i administrationen til optimering af logistik eller skift til bæredygtig emballager.

“I det omfang virksomheder har lyst til at gå videre med at arbejde målrettet med bæredygtighed er kan man kontakte os eller benytte sig efteruddannelsestilbud på CBS fx i at udarbejde CSR regnskaber eller strategisk foretningsudvikling,” siger Per Østergaard Jacobsen.

Tag testen her!