Fra Rio til Roskilde

Indlægende på Fra Rio til Roskilde‘s blog, er skrevet af eksperter som inden for deres område fortæller om deres oplevelser, indsigter og/eller aktuelle indsatsområder mm. På bloggen findes indlæg fra årene 2014, 15 og 16 som tilsammen giver et overblik over projektets fokusområder og udvikling.

Læs mere

Fra Rio til Roskilde‘s videoer gør dig klogere på hvad det egentligt er der foregår under festival- og projektugen. Hør eksperterne forklarer hvad de har fokus på og hvad de ser af muligheder, bliv guidet i brugen af Roskilde Festival App og CrowdView eller oplev connected-toilets under RF16.

Se videoerne

En bæredygtig festival

Gennem Fra Rio til Roskilde projektet arbejder vi med at udvikle og udforske mulige bæredygtige forretningsmodeller der dels kan anvendes af festivalen men også kan være til inspiration for samfundet generelt.

Festivalen er er med sine 130.000 indbyggere det perfekte laboratorium til arbejdet med udviklingen af bæredygtighed i virksomheder og samfund. Det er et koncentreret og realistisk billede af virkeligheden, der også giver god indsigt i den i kommende forbruger generations adfærd.

I 2016 arbejdede forskerne fra CBS, KU og DTU med mere end 15 forskellige data kilder og så på sammenhænge og tendenser i i de forskellige data. Mange interessante observatoren blev foretaget og danner nu grundlaget for en række hovedopgaver, akademiske artikler og forskning, samt som ide og læringsgrundlag til yderligere udvikling af bæredygtige forretningsmodeller.

 • Connector.

  Kommunikation og bæredygtig frivillighed

  Vi undersøger, hvordan gæster og festivalens frivillige i samspil mobiliserer grundlaget for en bæredygtig festival for både arrangører og deltagerer.

 • Connector.

  Datadreven udvikling og innovation

  Indsigt i datamængderne som skabes i realtid af festivalens 130.000 deltagere giver mulighed for at forbedre alt fra sikkerhed til toiletforhold og at mindske madspild.

 • Connector.

  Affaldshåndtering og frivillighed

  Vi undersøger de frivilliges netværk, karrieremønstre, og gennemfører sociale eksperimenter, hvor barriererne ved bæredygtig frivillighed udfordres.