Setup på Labbet

Peter Stilling Big Data

Data om antallet af solgte flæskestegssandwiches, indhold af toiletter og instagrambilleder skal igennem flere kanaler, inden ”Rio Til Roskilde” teamet kan præsentere nye, spændende sammenhænge.

Knudepunktet for infrastrukturen er IBM dashDB, der er et avanceret cloud data warehouse, hvor data opbevares og kan tilgås af de forskellige medlemmer gennem eksempelvis Watson Analytics.

En del af teamet består af dedikerede studerende fra CBS, der glæder sig til at opleve festivallen fra en anden vinkel end foran scenerne og på campingpladsen.

Tine Kyed og Kasper Poulsen fra Cand.merc.emf er begge entusiastiske omkring at være med på projektet.

”Det har været et par hektiske dage med at få labbet op at køre og få styr på, hvad vores roller i projektet indebærer. Jeg håber at kunne lære en masse, der kan hjælpe mig, når jeg skal skrive mit speciale” siger Tine.

Kasper tilføjer: ”Vi glæder os til at få noget ordentlig ind i Watson. Jeg har det lidt som at kigge ind gennem et bagervindue og vente på, at de åbner.”

Selvom Tine og Kasper får travlt med at behandle data i løbet af ugen, regner de begge med at få tid til at også at få den rigtige festivaloplevelse og se et par koncerter.