Dansk Industri og Bundes Deutches Industrie kom på besøg

Mikael Koldby Uncategorized

Det var de helt tunge drenge, som kom på besøg hos RTR torsdag. Topcheferne fra brancheorganisationerne Dansk Industri og den tyske søsterorganisation Bundesverband der Deutchen Industrie havde fået Rio til Roskilde på radaren.

Begge organisationer har en stærk interesse i at fremme bæredygtighed og spotte nye forretningspotentialer for medlemsvirksomheder.

Karsten Dybvad, administrerende direktør i Dansk Industri, og Markes Kerber, CEO i Bundesverband der Deutchen Industrie, som repræsenterer mere end 100.000 private virksomheder, fik en præsentation af Rio-til-Roskilde projektet af professor Mette Morsing fra CBS og chef Henrik Rasmussen fra Roskilde Festival og derefter en rundtur til nogle af aktiviteterne på festivalpladsen.

Topcheferne besøgte samme med delegationen renovationsvirksomheden Marius Pedersen, som står for affaldshåndteringen på Roskilde, hvor de hjalp med at sortere affald. Det er et vigtigt fokusområde for Roskilde Festival for at fremme genbrug og bæredygtighed. Bagefter besøgte de teltpladsen og Rockwools shelters, som i år lejes ud til festivalgæster.

De ca. 50 shelters var alle booket efter bare to dage og Dansk Industri og Bundesverband der Deutchen Industrie hørte fra direktør for Rockwool Skandinavien, Thomas Kähler, hvordan Rockwool fortsat produktudvikler og forventer i fremtiden at kunne gå i samarbejde med nødhjælpsorganisationer om midlertidige boformer af høj kvalitet.

Besøget sluttede af med smagsprøver hos Meyers på Roskilde på fødevarer produceret ud fra bæredygtige principper, serveret af direktør og entreprenør Claus Meyer.

[SlideDeck2 id=801]